Oplossingen

Compressor besturing

Wanneer de bestaande besturingsunit van een compressor het begeeft kan deze simpel worden vervangen door onze variant. Maar ook wanneer een compressor splinternieuw wordt aangeschaft biedt de onze een aantal grote voordelen ten opzichte het gros van de standaard besturingen:

Besturing

Automatische regeling

De unit kan regelen op basis van de zuigdruk of na aanleiding van een externe sensor op bijvoorbeeld een vloeistof temperatuur. De compressor kan volledig automatisch starten en stoppen. Ook door middel van een extern onderdeel via een digitale ingang kan deze worden in- en uitgeschakeld. De capaciteit wordt automatisch geregeld aan de hand van de belasting van de compressor. De motorstroom, zuigdruk en persdruk kunnen als limitering ingesteld worden.

Voor flexibele installaties zijn twee of meerdere regelsetpoints beschikbaar. Schakelen tussen deze setpoints is mogelijk via een digitale ingang. Om de motor te beschermen zijn er diverse timers opgenomen in de besturing als bijvoorbeeld een minimale uit tijd van de motor.

Handmatige regeling

In handmatige bediening wordt de compressoren gestart en gestopt door de start en stop knop in het scherm te bedienen. Dit geld tevens bij het verstellen van de capaciteit.

Ingebouwde bescherm functies

Ter bescherming van de compressor tegen technische storingen zijn een aantal veiligheidscontroles toegepast:

Al deze veiligheidscontroles functioneren zowel in de automatische als in de handmatige modus en geven direct alarm bij detectie van een mogelijk probleem.
Ook zijn de mogelijkheden van een ‘variabele volume verhouding’-sturing en de aansturing van een frequentie regelaar opgenomen in de besturingsunit.

Voor meer informatie of het opvragen van een offerte kunt u contact met ons opnemen.

Scroll naar boven